Shopping Cart 0 items - 0,00 lei 0

Domeniile Vînju Mare

Domeniile Vînju Mare este gama de vinuri tinere monosepaj, care definesc zona Vânju Mare ca zonă viticolă de peste 100 de ani.
Înainte de revoluția din 1989, aici exista un centru de prelucrare a strugurilor si în jurul acestuia câteva mii de hectare de viță de vie. În centru se făcea vinificația primară a vinului care primăvara era transportat către cramele specializate în condiționare si îmbuteliere. Vinurile roșii din zonă colorau vinurile de export ale economiei centralizate românesti din perioada comunistă.
După revoluția din 1989, centrul de prelucrare a căzut în paragină, viile s-au deteriorat în mare parte sau defrisate, o dată cu desființarea IAS-urilor si redarea lor proprietarilor terenurilor.
În momentul de față, noii proprietari au preluat fostul centru si l-au modernizat, transformându-l într-o cramă modernă, care prelucrează, condiționeză si îmbuteliază vinurile linistite obținute de pe cele 130 hectare de viță de vie aflate în proprietate sau arendă.
Gama Domeniile Vînju Mare are sortimente de vinuri albe, rose si roșii, seci, demiseci si demidulci care acoperă toate gusturile si preferințele consumatorilor de vinuri. Vinurile gamei sunt din soiurile cultivate numai în arealul Vânju Mare.