Shopping Cart 0 items - 0,00 lei 0
Cum se face vinul

Vie Vin Vînju Mare

Povestea de dragoste dintre pământul de aici şi viţa de vie a început acum mult timp. În urma cercetărilor arheologice, au fost descoperite relicve ale meșteșugului care au fost datate cu 1.000 de ani înainte de Cristos.

Suprafaţa totală cultivată este de 202 de hectare și este împărțită în mod egal între struguri destinați vinurilor albe și struguri din care se obțin vinurile roșii și rosé.

CLIMA

Din punct de vedere strict geografic, podgoria se găseşte în zona de climă temperat continentală. Însă nuanţele specific mediteraneene sunt evidente grație vecinătății Dunării. Astfel, primăverile sunt generoase în precipitaţii, iar toamnele sunt blânde şi însorite.

În timpul verii, datorită proximității Dunării, zilele în care temperatura depășește pragul de 35ºC sunt foarte puțin numeroase.

Iernile sunt blânde, cu ninsori foarte rare, care de regulă durează puţin. Faptul că îngheţurile sunt aproape inexistente reprezintă un mare plus pentru cultura viţei de vie.

RELIEFUL ŞI SOLUL

Plantaţiile de viţă de vie se găsesc pe colinele cu orientare sudică şi pe platourile acestora, la o altitudine cuprinsă între 280 şi 350 de metri.

Pentru mult timp zona a fost acoperită de păduri, în care ulmii și nucii erau arborii cei mai numeroși. Deși au dispărut în mare parte, pădurile seculare și-au lăsat amprenta asupra compoziţiei solului, în urma despăduririlor rămânând suprafețe ample acoperite cu pământuri brun-roșcate. Pe lângă acestea, viile noastre ocupă zone întinse acoperite cu soluri ușoare, calde și bogate în calcar, constituite din pietrișuri aluvionare.

Capacitate

0
STOCARE

MII HECTOLITRI

Prelucrarea primară a strugurilor se face cu utilaje din oţel inoxidabil şi prese cu presiune programabilă de ultimă generaţie.

0
FERMENTARE

HECTOLITRI

Capacitatea de fermentare este de 900 de hectolitri pentru vinurile albe si de 600 de hectolitri pentru vinurile roşii.

0
PRELUCRARE

TONE / ZI

Capacitatea maximă de prelucrare a cramei este de 35 de tone de struguri pe zi.

Despre Domeniile Vînju Mare

Crama

Acordăm atenția cuvenită atât procedeelor de înnobilare a vinului, cât și diversității variantelor de ambalare sub care produsele noastre ajung în piață.

MATURARE ÎN BARRIQUE‑URI

Maturarea vinului se realizează în butoaie din stejar românesc de 225 de litri (clasicele barrique-uri), iar învechirea se realizează în sticle.

LINII ȘI INSTALAȚII DE ÎMBUTELIERE

Centrul este dotat cu o linie automată de îmbuteliere în sticle de 750 de mililitri, o instalaţie semiautomată de îmbuteliere în sticle de 250 mililitri închise cu capsule metalice tip Pilfer şi o instalație semiautomată pentru îmbuteliere în sistem bag-in-box.

Premii

1898

Expoziţia Economică de la Bordeaux, Franţa – medalie de aur şi diplomă de onoare – vinuri roşii

1968-89

Numeroase medalii de aur în cadrul competiţiilor naţionale

2003

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de argint – Cabernet Sauvignon

2004

Wine Master Challenge Estoril, Portugalia – medalie de argint – Cabernet Sauvignon

2005

Starwine International Wine Competition Philadelphia, SUA – Cabernet Sauvignon 2001

2006

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de argint – Merlot

Concursul Naţional de Vinuri VINVEST Timişoara – medalie de aur – Cabernet Sauvignon

Concursul Naţional de Vinuri VINVEST Timişoara – medalie de bronz – Merlot

2011

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de aur – Tămâioasă Românească

2012

Le Mondial du Rosé – medalie de aur – Merlot · rosé

2013

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de aur – Fetească Neagră

2014

Le Mondial du Rosé – medalie de argint – Fetească Neagră · rosé

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de argint – Fetească Neagră

2015

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de argint – Vinul Principelui · rosé

2016

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de argint – Vinul Principelui · rosé

Concursul Naţional de Vinuri VINVEST Timişoara – medalie de aur – Cabernet Sauvignon

2017

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de argint – Fetească Neagră

Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB) – medalie de argint – Rosé

2018

Concursul Naţional de Vinuri VINVEST Timişoara – medalie de argint – Rosé

Concursul național de vinuri la Bag-in-Box București – medalie de aur – Merlot