Shopping Cart 0 items - 0,00 lei 0

Vinul Principelui

Gama de vinuri liniștite Vinul Principelui este creată de oenologii de la Domeniile Vînju Mare în memoria principelui Mihai (1558-1601), ban al Craiovei si voievod al Țării Românești (1593-1600). Primul unificator al celor trei principate române, Țara Românească, Moldova si Transilvania, deși pentru o perioadă scurta, Principele Mihai a sădit în memoria si conștiința poporului român ideea unirii intr-un singur stat a celor ce vorbesc aceeași limbă. Simbol al unirii si neatârnării, figura lui Mihai Viteazul a ajuns în panteonul național românesc după ce a fost recuperată de istoriografia românească a secolului al XIX-lea, un rol important jucându-l scrierea lui Nicolae Bălcescu, Românii supt Mihai-Voievod Viteazul.

Gama cuprinde vinuri albe, rose si roșii, acoperind aproape toate de gusturile, de la sec la dulce. Majoritatea sortimentelor de vinuri din gamă sunt cupaje de două soiuri, tocmai pentru a scoate în evidență faptul că prin unirea mai multor soiuri vinurile se îmbogățesc în arome, câstigând mai mult gust si echilibru. Vinul alb dulce este singurul monosepaj din gamă, pentru că aromele Tămâioasei Românesti, soi pur românesc, sunt mult mai bine scoase în evidență de zaharurile reziduale din fermentație .

Toate celelalte sortimente ale gamei, atât cele seci cât si cele demiseci, sunt cupaje îndrăznețe de două soiuri, atent studiate de oenologii de la Vânju Mare, care reușesc să scoată în evidență intr-un fel aparte, terroir-ul deosebit pentru cultura viței de vie dat de clima caracteristică paralelei nordice de 45g si influența benefică a Dunării .

Gustați si lăsați-vă fascinați de combinațiile de arome pe care le veți descoperi în aceste vinuri.